Black_Texture blue.jpg
UEL KK_Winner Announcement KV.jpg

BAKAT-BAKAT E-SUKAN YANG BERHARAPAN
MUNCUL DARI UNIVERSITY e-LEAGUE

KUALA LUMPUR, 24 OGOS 2021 — Pemenang-pemenang University e-League (UEL) powered by KITKAT CHUNKY telah diumumkan berikutan persaingan sengit selama beberapa minggu ketika pasukan universiti dari seluruh negara berjuang untuk kejuaraan. Pertandingan ini menyaksikan lebih daripada 70 pasukan bersaing untuk hadiah berjumlah RM20,000 dari 9 Julai hingga 11 Ogos 2021 bagi 3 permainan termasuk DOTA 2, Mobile Legends: Bang Bang dan League of Legends: Wild Rift.Dalam kategori DOTA 2, Team MMU dari Multimedia University (MMU) merangkul gelaran pertama sementara Sunway University dan International Islamic University Malaysia (IIUM) masing-masing menduduki tempat kedua dan ketiga. Sementara itu dalam kategori Mobile Legends: Bang Bang, IIUM Mustang dari International Islamic University Malaysia (IIUM) meraih kemenangan dengan menentang pasukan saingan dengan penuh kewibawaan, sementara Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) dan Universiti Teknologi MARA (UiTM) masing-masing mengambil podium dengan kedudukan kedua dan ketiga. Dalam kategori League of Legends: Wild Rift, pasukan No Luck dari Universiti Teknologi MARA (UiTM) mempamerkan persembahan dominan hingga dinobatkan juara, sementara Universiti Selangor (UNISEL) dan Universiti Malaysia Kelantan (UMK) masing-masing meraih tempat kedua dan ketiga.

 

Pasukan yang menang dalam setiap kategori permainan membawa pulang wang tunai sebanyak RM2,500, sementara naib juara dan tempat ketiga masing-masing mendapat RM1,500 dan RM1,000. Program pembangunan UEL juga akan memberi pemenang bagi setiap kategori peluang untuk mewakili universiti mereka dalam pertandingan persahabatan antarabangsa menentang pasukan perguruan lain di Asia Tenggara.

 

"Kami berasa sangat bangga diberi peluang untuk bersaing dalam University e-League musim ini. Syukurlah kerja keras dan dedikasi kami untuk persiapan pertandingan ini telah membuahkan hasil dan kami berterima kasih kepada Multimedia University (MMU) atas sokongan dan dorongan penuh mereka dalam perjalanan ini, ”kata Jackie Foo, kapten Team MMU yang meraih emas dalam DOTA 2.


Adrian Gaffor, Ketua Pengembangan Perniagaan di University e-League mengatakan, “Tahap bakat dan persaingan antara universiti di UEL menonjolkan budaya e-sukan yang tulen dan membanggakan. Kami meraikan dedikasi dan kerja berpasukan yang ditunjukkan oleh pasukan universiti dalam pertandingan ini”.

 

Mengulas kejayaan UEL, dia menambah, "University e-League tidak akan berjaya tanpa rakan-rakan penaja kami: KITKAT CHUNKY, Mountain Dew Malaysia dan SEGi University & Colleges yang telah menunjukkan sokongan luar biasa untuk bakat e-sukan dalam negeri dan usaha untuk mencipta peluang yang bermakna bagi pemain pelajar dan peminat e-sukan di seluruh negara ”.

 

University e-League powered by KITKAT CHUNKY juga menandakan perjuangan KITKAT CHUNKY untuk memperkasakan bakat muda e-sukan di Malaysia. Dengan mengakui cabaran yang dihadapi oleh pemain pelajar dan peminat sukan yang bersemangat, KITKAT CHUNKY menampilkan kempen "POWER UP" untuk mendorong pemain melangkah keluar dari layar mereka dan nikmati waktu rehat dalam bentuk coklat kegemaran mereka dalam usaha untuk kembali bertenaga sebelum meneruskan permainan.

 

Walaupun University e-League telah berakhir untuk 3 kategori permainan, siri UEL MGA: Valorant Series berterusan dengan pusingan Wild Card dan Grand Final yang akan berlangsung pada 14 Ogos hingga 12 September 2021. Untuk maklumat lanjut tentang UEL, lawati http://www.universityeleague.com/ atau @UELMY di Facebook.

Black_Texture Red.jpg

FOLLOW UNIVERSITY e-LEAGUE

pngwing.com.png
Facebook_Logo_(2019).png
Glossy-Instagram-logo-PNG.png

Hubungi kami melalui Discord atau di admin@universityeleague.com

Black_Texture JPG.jpg

PENAJA RASMI

Kitkat Chunky Logo.png
2020-msi-dragon_spirit_logo-digital_v_4c
Mountain Dew Logo.png
SGC logo (color).png