Black_Texture blue.jpg
MGA UEL - Winner Announcement.jpg

PERINGKAT TERAKHIR VALORANT DISIMPULKAN DENGAN PERTANDINGAN PESAINGAN MALAYSIA - SINGAPURA

KUALA LUMPUR, 20 SEPTEMBER 2021 - Singapore Management University (SMU) telah diumumkan sebagai juara MGA UEL Valorant Series berikutan pertandingan sengit di siri 3-hari Peringkat Akhir, sementara Sunway University menduduki tempat kedua dan Asia Pacific University menduduki tempat ketiga dalam pertandingan ini. 

 

Bermula daripada bulan Julai 2021, MGA UEL VALORANT Series telah berusaha mencari pasukan-pasukan esukan universiti yang terbaik di seluruh Malaysia dan Singapura untuk bertanding di litar e-sukan yang baru dilancarkan. Setelah menamatkan pusingan Kelayakan Serantau di Malaysia Timur, Malaysia Selatan & Tengah, Malaysia Utara & Barat dan Singapura, pertandingan ini berjaya merangkumi 8 pasukan terbaik untuk bertanding dalam siri 3-hari Peringkat Akhir. Pasukan pemenang membawa pulang wang tunai sebanyak RM2,500, manakala naib juara dan tempat ketiga masing-masing membawa pulang RM1,500 dan RM1,000.

 

"Matlamat utama kami untuk Malaysia dengan UEL MGA VALORANT Series adalah untuk memberi peluang kepada pelajar kolej dan universiti untuk mengambil bahagian dalam dunia sukan yang indah ini. Sebagai peneraju dunia dalam permainan gaming, MSI adalah salah satu nama yang paling dipercayai dalam dunia gaming dan esukan. Kami mendedikasikan siri pertandingan ini untuk menyokong pemain Asia Tenggara yang bercita-cita tinggi dan memberi kembali kepada komuniti masyarakat. " kata Henry Chung, Pengarah Urusan MSI Malaysia.

 

Sebagai sebahagian daripada payung program pertandingan ini, pasukan pemenang dari UEL MGA VALORANT Series juga akan mara untuk bertanding dalam MGA University Championship, sebuah litar e-sukan Asia Tenggara anjuran MSI yang disertai oleh pasukan perguruan terbaik di rantau ini termasuk Malaysia, Thailand, Indonesia, Singapura dan Vietnam.

 

“Kami sangat bangga dengan pencapaian kami dalam pertandingan ini dan berharap dapat bersaing dengan pasukan terbaik di Asia Tenggara di MGA University Championship. Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak penganjur UEL, rakan kongsi, penaja yang telah menjadikan ini satu kenyataan dan juga Singapore Management University  kerana telah menyokong kami sepanjang pertandingan ini, ”kata Matheaus Tan, kapten Team ZBP dari Singapore Management University (SMU).


Walaupun musim pertama UEL hampir berakhir, musim berikutnya akan menjanjikan tahap persaingan dan budaya e-sukan yang lebih tinggi di antara universiti. Untuk maklumat terkini mengenai UEL, layari http://www.universityeleague.com/ atau @UELMY di Facebook.

Black_Texture Red.jpg

FOLLOW UNIVERSITY e-LEAGUE

pngwing.com.png
Facebook_Logo_(2019).png
Glossy-Instagram-logo-PNG.png

Hubungi kami melalui Discord atau di admin@universityeleague.com

Black_Texture JPG.jpg

PENAJA RASMI

Kitkat Chunky Logo.png
2020-msi-dragon_spirit_logo-digital_v_4c
Mountain Dew Logo.png
SGC logo (color).png